Menu Sluiten

Betonzagen


Betonzagen

Informatie over betonzagen.

Elektrisch gereedschap dat ontworpen is voor het zagen van beton en ander metselwerkmateriaal noemen we een betonzaag. Net als veel andere soorten motorzagen, kan een betonzaag een kettingblad, cirkelzaag of decoupeerzaag hebben.

Aangedreven door elektriciteit, benzine, lucht of hydraulica, gebruikt een betonzaag schurende of diamantzaagtechnologie en is ontworpen voor droog of nat zagen.

Een betonzaag is een door energie aangedreven werktuig dat hoofdzakelijk wordt gebruikt voor het zagen van beton, baksteen, steen, asfalt, marmer, en andere soortgelijke materialen.

Betonzagen zijn er in verschillende maten, van vier-voet tot zestig-voet modellen. Veel zagen hebben vervangbare blad opties, een goede betonzaag kan worden gebruikt voor beton snijden voor jaren, zelfs met een minimum aan onderhoud en minimaal gebruik. Zagen zijn echter duur en moeten goed worden onderhouden en opgeslagen. Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen voor het onderhoud van uw betonzaag.

Zorg ervoor dat u een ruwe zaaggeleider hebt voor al uw zaagsneden. De meeste betonzagen hebben verwisselbare bladgeleiders, die het gemakkelijker maken om de diepte van het blad handmatig aan te passen voor elke zaagsnede.

Als uw zaag echter niet met een geleider wordt geleverd, kies er dan een uit de vele beschikbare accessoiresets die meestal een stuk hout en groeven voor de tanden van het blad bevatten. U kunt ook een handcirkelzaaggeleider kopen die u aan uw tafel kunt bevestigen.

Kies het juiste gereedschap voor de klus. Bij de meeste betonzagen kunt u kiezen uit metselzaagbladen. Gebruik het juiste blad voor het materiaal dat u zaagt. Droogzagen kunt u bijvoorbeeld het beste doen met een metselzaagblad van koolstofstaal.

Info over betonzagen

Vragen over Betonzagen

Wat weten we nog over betonzagen?

Betonzagen worden vervaardigd in verschillende maten en vermogens en zijn ontworpen om op verschillende manieren te zagen.

Het gebruik van het ene type betonzaag boven het andere hangt grotendeels af van de toepassing. Afhankelijk van het te zagen volume beton, kan een operator een hydraulische betonzaag kiezen boven een benzinezaag omdat deze krachtiger is en sneller zal zagen.

Een betonzaag is een gereedschap voor het zagen van erg harde voorwerpen, zoals beton, asfalt, metselwerk, tegels en ander materiaal.

Betonzagen hebben verschillende toepassingen.

Naast de gewone deur- of raamuitsnijding kan u bijvoorbeeld ook een liftschacht of trapgat zagen in beton. Betonzagen kunnen gebruikt worden op eender welke plaats, sinds ze in verschillende types vindbaar zijn, afhankelijk van het project.

Meer info over betonzagen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Betonzagen Stihl | Betonzagen | Bouwmachines Betonzagen | Herstelling Betonzagen | Leveranciers Betonzagen | Onderhoud Betonzagen |