Menu Sluiten

Bosmaaier


Bosmaaier

Informatie over bosmaaier.

In de sector van de landbouw en de tuinbouw is een bosmaaier niet weg te denken als hulpmiddel. Een bosmaaier is speciaal gereedschap wat gebruikt kan worden voor het zwaardere maaiwerk. Het is zeer geschikt om mee te werken op oneffen terrein, of op plaatsen waar je met de grasmaaier niet goed bij kan komen. Denk hierbij aan grassen, onkruid rondom bomen, struiken en hekwerken.

Een bosmaaier is draagbaar gereedschap dat in de tuinbouw wordt gebruikt voor verschillende werkzaamheden zoals het maaien van grassen, kruiden en lichte houtige gewassen rondom obstakels of beplantingen. Je kan er ook kleine houtachtige gewassen mee afzagen.

Behalve voor grassen en onkruid, kan een bosmaaier ook gebruikt worden voor het afzagen van struiken, of dunne takken en stammen tot maximaal 10 cm dikte. Een bosmaaier is vooral geschikt voor het maaien van de randen van je gazon, en kan door zijn vorm ook zijn werk doen op moeilijk te bereiken plekken in je tuin.

Tevens doet hij dienst als maaier voor hoge grassen. Een bosmaaier heeft daarom onderaan een mesblad of spoel met draad om efficiƫnt onkruid of iets grotere gewassen af te snijden. Afhankelijk van de gewenste tuinwerkzaamheden, zijn er bosmaaiers met verschillende snijbreedtes en cilinderinhouden.

De bosmaaier kan met diverse maai- en zaagsystemen worden uitgerust. Bij ieder systeem hoort een speciaal daarbij passende beschermkap evenals een ganse serie toebehoren afhankelijk van de tuinklus die je wenst uit te voeren.

Afhankelijk van het motorvermogen en het snijgereedschap zijn de mogelijkheden uiteenlopend : van maaien langs grasperken tot het rooien van dicht struikgewas. Optisch lijkt de bosmaaier op een grastrimmer, toch zitten er wel degelijk verschillen tussen beide en zijn ze voor andere tuinklussen bedoeld.

Wel moet gezegd worden dat de bosmaaier voor met maaidraad ook het werk kan doen van de grastrimmer, omgekeerd schiet de trimmer tekort in het zware werk wat de bosmaaier wel aan kan.

Hoewel wij ons in een test strikt beperken tot de bosmaaiers, blijken consumenten nog weleens met de grastrimmer thuis te komen. De eerste tip in je zoektocht naar de beste bosmaaier is dus de beperking tot echte bosmaaiers.

Voor een test vergelijk je best alle soorten aandrijvingen met elkaar en kijk je vooral naar de actuele prijs in verhouding met de specificaties van de machine.  Experts kijken vaak naar alle opties en zetten zowel maaiers voor de grote klussen als kleine klusjes naast elkaar.    

Info over bosmaaier

Kennis over Bosmaaier

Als het werk te zwaar wordt voor een grastrimmer of kantenmaaier, kan je overwegen om een bosmaaier te kopen.

Een bosmaaier kan gemakkelijk dik en hoog gras aan, maar ook dunne takken vormen geen probleem. Een bosmaaier schakel je bij voorkeur in voor de grotere en zwaardere klussen. Om louter je grasranden te onderhouden raden we je eerder het gebruik van een kantenmaaier of grastrimmer aan.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en veiligheidsbril zijn bij het gebruik van een bosmaaier noodzakelijk om de gebruiker te beschermen. De gebruiker is er verantwoordelijk voor dat personen of dieren in de werkomgeving geen risico lopen.

Meer info over bosmaaier nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Accu Bosmaaiers Oost-vlaanderen | Accu Bosmaaiers | Benzine Bosmaaiers Oost-vlaanderen | Benzine Bosmaaiers | Bosmaaier Oost-vlaanderen | Bosmaaier | Herstelling Accu Bosmaaiers |