Menu Sluiten

Doorslijpmachines


Doorslijpmachines

Algemene informatie over doorslijpmachines.

Doorslijpen is een verspaningstechniek. Het is een vorm van slijpen waarbij materiaal wordt gescheiden, net als bij zagen.

Dit proces wordt gebruikt voor onder meer profielen en buizen. Voor de hiervoor gebruikte slijpschijven gebruikt met korund of silicumcarbide.

Slijpmachines komen in allerlei verschillende soorten en maten. Afhankelijk van je klus kies je een type slijpmachine.

Doorslijpmachines zijn het meest onmisbare gereedschap op elke bouwplaats. Ze leveren zowel hef- als snijvermogen voor materialen van verschillende afmetingen en worden gewoonlijk met een gespecialiseerde sleutel aan een ketting bevestigd.

Hoewel ze vaak modulair worden ontworpen, zal een machine van standaardformaat normaal in staat zijn om beide taken uit te voeren.

Veel voorkomende toepassingen van dergelijke apparatuur zijn onder meer gaten in afrasteringspalen, raambekleding, steunen in gebouwen en randen van kasten.

Dergelijke machines zijn er in een grote verscheidenheid van afmetingen en de specificaties van elk model zullen verschillen volgens de specificaties van de fabrikant, bijvoorbeeld de afstand tussen slijpmachines en spindels, het type snijdek en andere factoren.

Doorslijpmachines worden gebruikt om harde, stevige materialen zoals asfalt, steen of beton te zagen. Het grootste verschil in doorslijpers zit hem in de kapdiameter van het diamantzaagblad. Deze bepaalt namelijk de maximum grootte zaagblad dat gemonteerd kan worden en daarmee hoe diep je kan slijpen.

In essentie geldt, hoe groter de kapdiameter, hoe groter het vermogen van de doorslijper moet zijn. Een te klein blad zorgt voor snelle slijtage doordat hij te veel toeren maakt.

Info over doorslijpmachines

Interesse in Doorslijpmachines

Wat kunnen we nog als extra vertellen over doorslijpmachines.

Doorslijpmachines zijn robuuste, betrouwbare en krachtige machines. Met doorslijpmachines kunt u werken onder vrij zware omstandigheden en de machine is bestand tegen verschillende klimaten en temperaturen.

Doorslijpmachines zijn ontworpen voor een eenvoudig en gemakkelijk gebruik.

Door een goed verhouden tussen vermogen en gewichten een laag trillingsniveau kunt u een groot aantal uren efficiƫnt werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om trillingsbewaking.

Meer info over doorslijpmachines nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bouwmachines Doorslijpmachines | Doorslijpmachines Stihl | Doorslijpmachines | Herstelling Doorslijpmachines | Leveranciers Doorslijpmachines | Onderhoud Doorslijpmachines |