Menu Sluiten

Electrische Kettingzagen


Electrische kettingzagen

Informatie over electrische kettingzagen.

Electrische Kettingzagen zijn ideaal voor huiseigenaars die hun kettingzaag slechts een paar keer per jaar hoeven te gebruiken voor eenvoudige taken zoals brandhoud of gevallen boomtakken zagen. Ze kosten meestal minder dan gas aangedreven modellen en vergen weinig onderhoud, zijn stiller, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken.

Ze zijn doorgaans kleiner dan gas aangedreven modellen, dus passen ze beter in kleine ruimtes en wegen ze minder. De meeste particulieren hebben een Electrische Kettingzaag, zodat ze op verschillende delen van hun terrein kunnen klussen zonder extra apparatuur aan te schaffen.

Modellen kunnen ook variĆ«ren in termen van wat de kettingzaag doet – sommige zijn strikt voor het zagen van brandhout, terwijl andere zijn uitgerust met een blad voor het zagen van gevallen boomtakken.

Een elektrische kettingzaag is een toestel dat je gebruikt om boomstammen, dikke takken, houten balken of gewoon grof hout door te zagen. Er bestaan verschillende soorten kettingzagen. Zo zijn er toestellen die werken op benzine en toestellen die aangedreven worden door elektriciteit.

Zeker wanneer je regelmatig met een electrische kettingzaag werkt, is het verstandig om veiligheidskleding aan te schaffen die voor dit doel gemaakt is, zoals speciale kettingzaag broeken en laarzen. Maar in ieder geval draag je bij het zagen een veiligheidsbril, gehoorbescherming, werkhandschoenen en veiligheidsschoenen met stalen neus.

Er bestaan verschillende soorten kettingzagen. Zo zijn er toestellen die werken op benzine en toestellen die aangedreven worden door elektriciteit. Vooral de electrische kettingzagen zijn handig voor de doe-het-zelver. Deze kettingzagen doen wat ze moeten doen, namelijk zagen en nog eens zagen.

Bovendien zijn ze lichter dan toestellen die werken op benzine en kun je ze gemakkelijk zonder al te veel kracht opstarten. Je hoeft bijvoorbeeld niet met je volle kracht aan een hendel te trekken.

Info over electrische kettingzagen

Notie over Electrische kettingzagen

Wat weten we nog over electrische kettingzagen.

Een elektrische kettingzaag heeft een hoog zaagcomfort en is veel stiller dan een kettingzaag op benzine.

Een ander groot voordeel is dat deze soort niets uitstoot doordat ze op elektriciteit werkt. Een elektrische kettingzaag is iets minder krachtig, maar is daarom ideaal voor het gebruik in afgesloten ruimtes.

Vele electrische kettingzagen zijn comfortabel in gebruik. Dankzij een softgrip ligt de zaag in het achterste greepgedeelte stevig en stabiel in de hand en kan hij perfect worden gepositioneerd. Electrische kettingzagen met een antitrillingssysteem zorgen ervoor dat de armen worden ontlast en de zaag ook bij langer gebruik nog comfortabel kan worden gebruikt. Houtwerkzaamheden, zoals het aanleggen van een grotere voorraad haardhout, kunnen zo moeiteloos worden uitgevoerd.

De kunststof klauwaanslag fixeert de elektrische zaag op het hout en maakt nauwkeurig en veilig zagen mogelijk.

Meer info over electrische kettingzagen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Electrische Kettingzagen | Herstelling Electrische Kettingzagen | Kettingzagen Stihl | Leveranciers Electrische Kettingzagen | Onderhoud Electrische Kettingzagen |