Menu Sluiten

Heggenschaar


Heggenschaar

Informatie over de heggenschaar.

Heggenscharen zijn tuingereedschap ontworpen voor het snoeien van struiken of afzonderlijke planten in tuinen en achtertuinen.

Er zijn verschillende modellen heggenscharen en verschillende ontwerpen. Sommige heggenscharen hebben een aangebouwde ploeg, waardoor ze kunnen worden gebruikt in tuinen waar niet genoeg ruimte is om het snoeigereedschap te scheiden van het hoofdgereedschap voor het landschap.

Een heggenschaar of haagschaar is tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een hef te snoeien. Door een heg regelmatig te snoeien kan deze in model worden gebracht. Behalve recht kan er in allerlei modellen worden gesnoeid.

De heggenschaar wordt gebruikt in de landbouw, bosbouw en tuinbouw.

Van krachtige performante heggenscharen met benzinemotor tot elektrische modellen en zelfs heggenscharen met accu. Die laatste mogen dan wel iets minder krachtig zijn dan benzineheggenscharen, ze bieden u wel totale bewegingsvrijheid, zijn milieuvriendelijker én maken minder lawaai. Aan u om te kiezen welke heggenschaar het best bij uw tuin past.

Heggenscharen hebben verschillende messen en handvaten om uit te kiezen. Sommige hebben platte stalen messen, terwijl andere gekartelde randen op de messen hebben om effectiever door taai gras of takken te snijden.

De platte stalen messen zijn geschikter voor lange trektochten over velden, omdat ze niet zo vaak hoeven te worden geslepen als messen met gekartelde randen. Als u echter van plan bent uw heggenschaar op gazons of in kleine tuinen te gebruiken, zullen de platte stalen bladen meer bescherming bieden dan de bladen met gekartelde randen.

Heggenscharen zijn er ook in vele maten, waaronder kleinere versies voor de particuliere en commerciële markt.

De meeste heggenscharen worden door een motor aangedreven. Er zijn elektrische heggenscharen met een snoer of met een accu. Daarnaast zijn er heggenscharen met een benzinemotor. Voor het snoeien van hoge heggen kan een telescopische heggenschaar worden gebruikt. Deze machine is voorzien van een uitschuifbare steel zodat er geknipt kan worden zonder gebruik te maken van een ladder.

Er zijn ook verschillende soorten heggenscharen, waaronder rechte messen en hoekmessen. Een recht blad is het gemakkelijkst te gebruiken en het minst schadelijk voor de plant en het gras. Net als bij ander tuingereedschap moeten de rechte messen regelmatig worden geslepen.

Heggenscharen met haakse messen zijn moeilijker te slijpen, maar ze snijden schoner en laten de grond beter intact. De heggenscharen met afgeronde messen zijn het populairst en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes om aan verschillende behoeften te voldoen.

Info over heggenschaar

De discipline van Heggenschaar

Wat weten we nog over de heggenschaar.

Een heggenschaar is niet geschikt om dikke takken mee te knippen, daarvoor is een takkenschaar nodig, eventueel met in lengte verstelbare benen. Voor nog dikkere takken voldoet meestal een takkenzaag.

Voor het snoeien van het landschap zijn alle soorten heggenscharen geschikt. Er zijn echter specifieke situaties waarin een heggenschaar beter is dan een tuinschaar. Als u uw tuin rondom een fontein of waterpartij wilt inrichten, kunt u het beste een heggenschaar gebruiken met een blad met diamantvormige punten.

Deze zijn sterker dan vlakke bladen en dringen door de harde buitenste lagen van het marmer of beton rond de fontein heen. Ze zullen ook diep in de zachtere lagen van het gras snijden, waardoor het gras niet snel terug zal groeien en uw portemonnee zal oplopen.

Meer info over heggenschaar nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Heggenschaar | Herstelling Heggenschaar | Leveranciers Heggenschaar | Leveranciers Snoeischaren | Leveranciers Takkenscharen | Onderhoud Heggenschaar | Stihl Heggenschaar |