Menu Sluiten

Kettingzagen


Kettingzagen

Info over kettingzagen.

Men gebruikt vooral kettingzagen in de tuinbouw en landbouw. Een kettingzaag wordt ook wel is boomzaag, motorzaag of motorkettingzaag genoemd. Het is een draagbare machine met als belangrijkste functie het zagen van hout, boomstammen en boomstronken.

Een kettingzaag is een uitstekend krachtwerktuig, vooral als u een ervaren tuinman bent die veel op pad is. In tegenstelling tot het gebruikelijke hobbymes is een kettingzaag ontworpen voor zwaar gebruik. Een kettingzaag is een allround krachtpatser die een veelheid van taken efficiƫnt en snel kan uitvoeren. Lees verder om meer te leren over kettingzagen, hun voordelen, en hoe ze veilig kunnen worden gebruikt.

Het zagen van brandhout, snoeien van bomen of het vellen van bomen: voor iedere toepassing is er een specifieke kettingzaag! Deze machines worden duurzaam ontwikkeld en geproduceerd, met steeds dezelfde hoge kwaliteitseisen waarop u kunt vertrouwen.

Kettingzagen hebben een uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht en leveren uitstekende zaagprestaties. Allen zijn ze uitgerust met onder andere antivibratie systemen, eenvoudig toegankelijke luchtfilters, een automatische olietoevoer en kettingrem.

Kettingzagen worden over het algemeen ingedeeld in drie basistypes: snoerloze kettingzagen op batterijen; benzinekettingzagen; en elektrische kettingzagen.

Een benzine kettingzaag is gewoon een snoerloze batterij aangedreven zaag die gebruik maakt van benzine mengsel brandstof om door hout te zagen. Een snoerloze kettingzaag op batterijen werkt op standaardbatterijen. De gasmotor bevindt zich meestal achter de voorwielnaaf.

Info over kettingzagen

Vragen over Kettingzagen

Een kettingzaag kan veel werk voor u verrichten als het gaat om het zagen van bomen of grote stukken hout.

Deze machines zijn vaak voorzien van een enorm vermogen, waardoor u eenvoudig door hout heen zaagt. Een kettingzaag kopen doet u natuurlijk op basis van uw behoefte. Bent u een doe-het-zelver of een professional? De doe-het-zelver zal vaak een wat kleinere kettingzaag nodig hebben voor het gebruik in de tuin.

De professional zal al snel behoefte hebben aan een wat groter zaagblad voor zowel de kleine als groter klussen.

Er bestaan op de markt meerdere types aandrijving voor kettingzagen. We kennen de pneumatische, de elektrische, en de hydraulische kettingzaag.  De elektrische kettingzaag en de motorkettingzaag zijn het meest gangbaar.

Een volledig metalen, snoerloze kettingzaag kan worden uitgerust met een verscheidenheid aan accessoires. Snoerloze kettingzagen hebben over het algemeen minder zware accessoires en een kortere zaagbladlengte. De lengte van het zaagblad varieert van acht tot zestien inch. Kettingzagen zijn verkrijgbaar in zowel verticale als horizontale stijlen en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes.

Meer info over kettingzagen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Herstelling Kettingzagen | Kettingzagen | Landbouwmachines Kettingzagen | Leveranciers Kettingzagen | Onderhoud Kettingzagen |