Menu Sluiten

Kunstmeststrooier


Kunstmeststrooier

Wat weten we over een kunstmeststrooier

Met de toename van de bevolking is ook de behoefte van de mensen om land te bewerken toegenomen en in deze situatie is er geen gebrek aan landbouwmachines voor de moderne boer. Vroeger, voor de introductie van deze machines, pasten de boeren natuurlijke en chemische meststoffen toe op de velden om de productiviteit te verhogen. Maar dat was niet zo haalbaar en het kostte ook veel tijd en moeite om kunstmest op grote velden aan te brengen.

Nu met de ontwikkeling van nieuwe machines zoals de kunstmeststrooier, kunt u de kunstmest heel gemakkelijk, veel sneller en doeltreffender krijgen en dat ook nog zonder enig risico op schade.

Een kunstmestrooier is een landbouwwerktuig, dat achter een tractor gebruikt wordt om kunstmest strooien. Een kunstmeststrooier moet goed afgesteld zijn om een goede verdeling van de kunstmest over het land te verkrijgen. Zo moet deze goed horizontaal achter de tractor blijven hangen, zowel gevuld als bijna leeg.

We kunnen meerdere kunstmeststrooiers onderscheiden zoals de pendelstrooier en de centrifugaalstrooier.

De kunstmeststrooier is een voorbeeld van een high-tech kunstmestmachine. Het heeft een elektronische lader bevestigd aan een sproeier die de meststof verspreidt via een sproeikop. Op deze manier kunt u gewoon druk uitoefenen en de sproeier zal gelijkmatig over de kunstmest sproeien.

U kunt dit gebruiken door eenvoudig de instellingen in te stellen, die u moet gebruiken, en door alleen de juiste hoeveelheid meststof te mengen. Afgezien daarvan vermindert dit ook het gebruik van menselijke arbeid aanzienlijk en kunt u zeer snel klaar zijn met het toedienen, wat zeer belangrijk is in het geval van kleinschalige boerderijen.

Info over kunstmeststrooier

Bericht over Kunstmeststrooier

Kunstmeststrooier.

Tegenwoordig geven de meeste boeren de voorkeur aan dit soort landbouwmachines voor het toedienen aan de gewassen. Dit komt omdat het elimineert de handmatige arbeid die betrokken zijn bij het proces van het aanbrengen van kunstmest op de gewassen. Vroeger, toen de meststof met de hand werd opgebracht, was de kans groot dat de meststof wegspoelde of zelfs verloren ging, wat leidde tot een onevenwichtige bodem.

Dit zou uiteindelijk een nadelig effect hebben op de groei van de gewassen. Nu is dit probleem door de kunstmeststrooier op een economische en betrouwbare manier opgelost.

Meer info over kunstmeststrooier nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Kunstmeststrooier | Herstellingen Kunstmeststrooier | Kunstmeststrooier Oost-vlaanderen | Kunstmeststrooier | Landbouwmachines Kunstmeststrooier | Overzicht Kunstmeststrooier |