Menu Sluiten

Maaier


Maaier

Informatie over maaier in land- en tuinbouw.

Een maaier is een met de hand bediende machine die gebruik maakt van een of meer ronddraaiende messen om een hard oppervlak tot een gewenste hoogte af te snijden. De hoogte van dit maaioppervlak kan worden geregeld door de stijl van de maaier zelf, meestal door een hoofdcilinder, meestal door een enkele hendel, of via een bout of knop op elk van de wielen van de machine. Maaimessen kunnen ook oscillerend zijn, met een reeks scherpe snijkanten die heen en weer draaien.

Cilindermaaiers hebben de neiging duurzamer en krachtiger te zijn dan kettingmaaiers, die het meest populaire type tuinmaaier zijn. Grasmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, en er is er een die aan uw behoeften voldoet.

U vraagt zich misschien af hoe een grasmaaier werkt. Elke maaier heeft een aandrijfeenheid, die het hoofdonderdeel vormt, en een maai-eenheid, die de messen en andere onderdelen bevat. De aandrijfeenheid, die ook de motor en aandrijflijn bevat, beweegt de messen door het gras en de grond naar de maai-eenheid waar ze worden geplaatst om te snijden. De maai-eenheid bevat een torsieveer die ervoor zorgt dat de messen kunnen snijden. Deze torsieveer is volledig variabel in grootte en kan worden opgewonden en samengedrukt voor extra kracht, waardoor de maaimessen veel sterker en gemakkelijker te gebruiken zijn.

Er zijn twee basistypes grasmaaiers beschikbaar – benzine of elektrisch. Elektrische maaiers werken op het elektriciteitsnet of op een accu en zijn erg handig en effici├źnt. Benzinegrasmaaiers daarentegen hebben benzine nodig en stoten uitlaatgassen uit.

Hierdoor zijn ze duurder dan elektrische maaiers. Om de kosten te drukken, kunt u ervoor kiezen om het gras slechts over korte afstanden te maaien, bijvoorbeeld een meter of tien, of een combinatie van beide gebruiken.

Een grasmaaier heeft meestal vier belangrijke onderdelen, die allemaal belangrijk zijn voor een soepel en effectief maairesultaat.

Deze onderdelen zijn het mes, de aandrijfeenheid, de snijarmen en de kooi. Het mes is het belangrijkste onderdeel, omdat het bepaalt hoe de hele maaier werkt, en ook hoe lang het mes meegaat. De aandrijfeenheid bestaat uit de eigenlijke messen, de motor en het remmechanisme; al deze onderdelen worden gecombineerd om de maaier van kracht te voorzien.

Info over maaier

Het terrein van Maaier

Nog meer info over maaiers.

Een grasmaaier kan een ketting of een kooi hebben, en de meeste mensen kiezen voor een ketting omdat die gemakkelijker te gebruiken is en niet veel onderhoud vergt. Hij lijkt ook veel op de duwmaaier; hij heeft alleen een handgreep in plaats van wielen, waardoor de gebruiker hem gemakkelijker over moeilijk te beheren grasvelden kan verplaatsen.

Aan maaikooien daarentegen zijn meestal peddels bevestigd. Met de peddels kan de gebruiker onder een hoek maaien, terwijl de wielen de messen op het gazon houden. Hoe meer wielen op een haspel, hoe gemakkelijker het is om de grasmaaimachine van de ene naar de andere kant te verplaatsen.

Grasmaaiers vallen in een van de twee categorie├źn: zitmaaiers en duwmaaiers of trekmaaiers. Zitmaaiers zijn populairder voor sportterreinen, zoals golfbanen en honkbalvelden. Ze zijn groter en zwaarder, en worden gebruikt voor het maaien van dikke en grote stukken gras. Welk type grasmaaier u ook kiest, u zult genieten van de tijd die u besteedt aan het maaien van uw gazon.

Meer info over maaier nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Maaier | Herstelling Ruwterreinmaaiers | Herstellingen Maaier | Landbouwmachines Maaier | Leveranciers Maaier | Maaier Oost-vlaanderen | Maaier |