Menu Sluiten

Onkruidbestrijding


Onkruidbestrijding

Informatie over onkruidbestrijding.

Sinds onkruid op verschillende plaatsen groeit, zoals het gazon, tussen sierplanten, stenen op het terras, enzovoorts, moet je het type onkruidbestrijding kiezen aan de hand van waar het groeit en zo de juiste onkruidbestrijding methode kiezen.

Onkruidbestrijding is de bestrijding van de op een bepaalde plaats ongewenste, wilde of verwilderde planten. De onkruiden worden bestreden omdat ze schadelijk, hinderlijk of anderszins ongewenst zijn. De belangrijkste methoden zijn chemische en mechanische onkruidbestrijding.

Onkruidbestrijding wordt toegepast in de bosbouw, tuinbouw en landbouw als bescherming tegen door planten veroorzaakte ziekten en plagen en tegen concurrentie door onkruiden. Verder wordt onkruidbestrijding toegepast door overheden om de openbare ruimte zoals wegen, pleinen, bermen en plantsoenen te vrijwaren van ongewenste plantengroei.

Een goede methode van onkruidbestrijding tussen stenen of asfalt waar geen andere planten staan is om het via hitte aan te pakken. Hiervoor gebruiken velen een gasbrander of een elektrische brander om dit onkruid snel en veilig weg te branden. Hiervoor wordt wel aangeraden om beschermkledij te dragen en een brandblusser in de buurt te hebben, om veiligheid te garanderen.

Mechanische onkruidbestrijding vindt plaats door toepassing van de juiste beheersmaatregelen met behulp van werktuigen, machines en gereedschappen. Mechanische bestrijding is minder belastend voor het milieu dan bestrijding met een herbiciden, een chemisch bestrijdingsmiddel van planten.

Voor de onkruidbestrijding tussen planten en bloemen kan je in voorzorg werken door een antiworteldoek te leggen en daarop een laag sierschors, dit zorgt ervoor dat onkruid niet of minder snel tussen je planten groeit.

Fysische onkruidbestrijding kan gebeuren door branden. Er zijn daarvoor speciale branders in de handel die werken op een tank of busje gas. Gemeenten gebruiken op straten machinale onkruidbranders.

Er bestaan verschillende types van fysische onkruidbestrijding.

Info over onkruidbestrijding

Het laatste nieuws over Onkruidbestrijding

Wat kunnen we nog vertellen over onkruidbestrijding.

Onkruidbestrijding kan op kleine oppervlakten ook met de hand verwijderen wat meteen ook een heel ecologisch verantwoorde manier is.

Hiervoor kan je handmatig of met specifieke handgereedschappen het onkruid volledig verwijderen, inclusief de wortel om tegen te gaan dat het onkruid terug kan groeien. Handgereedschap voor onkruidbestrijding varieert van kleine onkruidstekers tot harken en schoffels.

Afhankelijk van de noden van de tuin moet je natuurlijk kijken welke het beste is en niet je gewone planten aantast.

Meer info over onkruidbestrijding nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bouwmachines Onkruidbestrijding | Leveranciers Onkruidbestrijdingmachines | Onkruidbestrijding Agria | Onkruidbestrijding Tielburger | Onkruidbestrijding | Onkruidbestrijdingmachines |