Menu Sluiten

Oogstmachines


Oogstmachines

Informatie over oogstmachines en maaidorsers.

De oogstmachine is een belangrijk onderdeel van het landbouwproductieproces in de moderne samenleving. Hij wordt gebruikt om het geplante gewas te oogsten, met behulp van een aangedreven vacuüm. Hij kan worden aangedreven door een dieselmotor, elektriciteit, hydraulisch, mechanisch, of een combinatie van een aantal van deze methoden.

Oogstmachines en maaidorsers zijn belangrijke landbouwvoertuigen in de agrarische sector en de landbouw.

De moderne maaidorser, of kortweg maaidorser, is een uiterst veelzijdige machine die in de eerste plaats is ontworpen om op efficiënte wijze een volledig scala van graanproducten uit een aantal verschillende bronnen op te leveren. De naam is afgeleid van de combinatie van vier verschillende oogstbewerkingen in één enkele procedure. In zijn moderne vorm bestaat de oogstmachine uit een rotor die ronddraait, waardoor het graan in een opvangbak valt waaruit het wordt verwijderd.

Moderne maaidorsers kunnen zowel mechanische als elektronische componenten in hun ontwerp hebben. De mechanische componenten zijn gewoonlijk te vinden in de vorm van een tandwiel dat aan de basis van het roerwerk is bevestigd, een as die aan het roerwerk is bevestigd, en ten minste één aandrijfwiel.

De elektrische componenten worden aangetroffen in de vorm van borstels of aandrijfmechanismen, en vaak is de motor een inductiespoel die stroom betrekt uit een elektrische bron zoals een batterij of een generator om de vereiste elektriciteit te produceren voor de werking van het roerwerk.

Terwijl vroegere ontwerpen van maaidorsers volledig uit hout, metaal of plastic bestonden, zijn moderne maaidorsers vervaardigd uit lichtgewicht composietmaterialen. Sommige van deze materialen zijn geschikt voor gebruik als schokdempers, waardoor de schade aan de machines als gevolg van plotselinge botsingen met hoge snelheid wordt beperkt. Andere bieden voldoende remvermogen om de vallende beweging van het graan af te remmen.

Veel maaidorsers hebben extra voorzieningen zoals hakselmessen die helpen bederf te beperken, het graan in andere containers te kanaliseren en het eindproduct op te slaan tot het klaar is voor transport.

Info over oogstmachines

Notie over Oogstmachines

Waarom zijn oogstmachines en maaidorsers zo belangrijk.

Het oogstproces van planten tot oogsten kost gewoonlijk duizenden manuren en vereist de diensten van duizenden mensen. Indien efficiëntere oogsttechnieken zouden worden toegepast, is het mogelijk het aantal manuren te verminderen dat nodig is om al het voedsel te verbouwen dat nodig is voor de hele bevolking van een stad.

Daarom hebben veel landbouwgebieden over de hele wereld geïnvesteerd in technologie om gewassen efficiënter te kunnen oogsten. Zo hebben sommige staten in de VS het proces in eigen handen genomen en op maat gemaakte oogstmachines gemaakt om aan de specifieke behoeften van hun landbouwgemeenschappen te voldoen.

Wat weten we nog over oogstmachines en maaidorsers.

Sommige oogstmachines combineren maïs en tarwe samen. Andere combinatiemogelijkheden zijn soja en maïs, rijst en maïs, of zelfs luzerne en tarwe. Het type gewas dat wordt geteeld, zal bepalen welk type rooier het meest geschikt is voor de taak. Een oogstmachine die grootschalige oogsten aankan, is misschien niet de juiste keuze voor een kleinschalig gewas zoals sla. Dit is de reden waarom sommige fabrikanten zich specialiseren in bepaalde gewassen, zodat ze op maat gemaakte oogstmachines kunnen produceren die specifiek voor een bepaald type gewas zijn ontworpen.

Oogstmachines zijn een belangrijk onderdeel van het oogstproces voor een verscheidenheid van voedingsmiddelen in het hele land. Met de toegenomen technologische vooruitgang zijn deze machines kleiner en efficiënter geworden dan ooit tevoren.

Meer info over oogstmachines nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Oogstmachines | Herstellingen Oogstmachines | Leveranciers Oogstmachines | Onderhoud Oogstmachines | Oogstmachines Oost-vlaanderen | Oogstmachines | Overzicht Oogstmachines |