Menu Sluiten

Rupsdozers


Rupsdozers

Nuttige informatie over rupsdozers.

Een rupsdozer is een zeer krachtige tractor op rupsbanden met een blad aan de voorkant. Deze voertuigen worden ingezet om over korte afstanden grote hoeveelheden grond te verplaatsen en worden daarom gebruikt bij onder meer het vlakken van terreinen, het graven van kanalen en het ophogen van dijken.

Het besturen van een rupsdozer is niet hetzelfde als het besturen van een graafmachine op wielen.

Een rupsdozer werkt met een reeks tandwielen en rollen in plaats van met een enkel spoor. Deze voertuigen worden meestal gebruikt voor graafwerkzaamheden in grond die is samengeperst (gezeefd) en voldoende is opgebroken om de doorgang te bemoeilijken. Een vrachtwagen, aanhangwagen en kraan zijn meestal nodig om het vervoer en de inzet van deze zware machines in goede banen te leiden.

Een graafmachine op wielen verschilt op verschillende manieren van een rupsdozer. Een rupsdozer kan worden uitgerust met een computer om de beste handelwijze voor het uitgraven van een terrein te bepalen, terwijl een graafmachine op wielen dat niet kan. Een graafmachine op wielen wordt ook bediend met een veel traditioneler stuurwiel dan dat van een rupsdozer.

Er zijn veel verschillende soorten graafmachines op de markt, en de prijzen variƫren dienovereenkomstig. Deze prijsverschillen weerspiegelen meestal niet alleen de grootte en de technologie die in de machines is verwerkt, maar ook de zeldzaamheid van het model.

Daarom is het van essentieel belang te weten welke kenmerken uw nieuwe machine moet hebben. Als uw behoeften eenvoudig en elementair zijn, dan zijn er een aantal kosteneffectieve modellen beschikbaar die de functionaliteit bieden die u nodig hebt. Als u echter een machine nodig heeft die meerdere functies kan uitvoeren en een professionele afwerking levert, dan heeft u een duurder model nodig.

Mede door de krachtige motor kunnen bulldozers ook over zeer moeilijk begaanbare terreinen rijden.

Daarnaast worden rupsbanden gebruikt om het grote gewicht te verdelen. Deze rupsbanden zorgen tevens voor extra grip. Bulldozers worden ook door legers gebruikt, bijvoorbeeld voor het schoonvegen van wegen, het slopen van gebouwen en het opbouwen van verdedigingswerken.

Info over rupsdozers

Meer info over Rupsdozers

Wat weten we nog over rupsdozers?

Een van de dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een rupsdozer is een graafmachine die is ontworpen met veiligheid als belangrijkste aandachtspunt. Het is altijd verstandig om te investeren in een machine die is uitgerust met beschermende boven verlichting en andere veiligheidsvoorzieningen om ervoor te zorgen dat uw werknemers te allen tijde veilig blijven. U moet ook rekening houden met de onderhouds- en reparatiekosten van de machine.

Een rupsdozer biedt meer productiviteit en een hoge onderwagenwaarde. Volledig automatische transmissie met verschillende snelheden maakt efficiƫnte werking eenvoudig. Met de breedste reeks technologische functies in de sector haalt u het meeste uit uw investering in apparatuur.

Meer info over rupsdozers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Grondverzet Rupsdozers | Herstelling Rupsdozers | Leveranciers Rupsdozers | Rupsdozers | Schrankladers Cat |