Menu Sluiten

Schijveneg


Schijveneg

Informatie over een schijveneg.

Een schijveneg is een eg met een rechte rand waarvan de snijkanten bestaan uit een reeks platte metalen schijven, die soms schuin aflopen. Het is een doeltreffend landbouwwerktuig dat wordt gebruikt om het land zorgvuldig te bewerken waar grote velden moeten worden aangelegd.

Het wordt ook gebruikt om ongewenste gewasresten of ongewenst onkruid weg te hakselen. Schijveneggen kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid van andere doeleinden, zoals grondbewerking, het planten van graszoden en het ruimen van opgevallen plekken. Het is een veelzijdig landbouwgereedschap dat uw oogsten efficiƫnter kan maken en uw winstgevendheid kan verhogen. Laten we eens kijken hoe een schijveneg werkt.

Als u al eens een grondfrees hebt gebruikt, zult u begrijpen wat ik bedoel met een doeltreffend landbouwwerktuig. U kunt zaden uit de grond plukken en ze in uw tuin of op uw boerderij planten, maar u hebt veel tijd en geduld nodig om dit voor elkaar te krijgen. Grondfreesmachines daarentegen ploegen de grond om en zetten die om in voedselrijk materiaal om te planten.

Dit betekent dat u niet veel tijd hoeft te besteden aan het bewerken van de grond. Met een tractor kunt u gewoon de schijveneg onder de grondfrees plaatsen, hem aanzetten en beginnen oogsten. U hoeft niet in de wind te staan of om hoeken heen te gaan, en u hoeft niet heen en weer te gaan van de ene positie naar de andere.

De schijveneg heeft ook een alternatieve toepassing. Een van de meest populaire toepassingen is tegenwoordig het vervangen van de gewone grasmaaier en het verwijderen van maaisel. Dit soort grondfreesmachines heeft een dubbelwerkende schijvenaandrijving. Omdat ze twee snelheden nodig hebben om te maaien, maaien deze werktuigen sneller en verplaatsen ze zich gemakkelijker over oneffen terrein. Als u een grasmaaier bezit, is dit het moment om in een aantal van deze schijvenmaaiers te investeren en ze voor u aan het werk te zetten!

Naast het ploegen en bewerken van de grond, kan een schijveneg worden gebruikt om de grond te beluchten, ongewenst onkruid te verwijderen en tegelijkertijd de grond te bewerken. Door de grond te beluchten, wordt het wortelstelsel geopend, zodat de wortels de nodige zuurstof en het nodige water kunnen opnemen. Hierdoor krijgt de hele plant, van de wortels tot de top, de voeding die ze nodig heeft.

Beluchting helpt ook om bodemverdichting te voorkomen, wat gebeurt wanneer verdichte grond zich aan zichzelf bindt en verhindert dat voedingsstoffen en water de wortels van de plant kunnen bereiken. Het helpt ook om de grond te beluchten, waardoor lucht de wortels kan bereiken die anders verloren zouden gaan in een verdichte omgeving. Dankzij de dubbelwerkende schijfaandrijving kan een schijveneg krachtig werken en tegelijkertijd zijn werk doeltreffend en efficiƫnt doen.

Info over schijveneg

Kennis over Schijveneg

Schijveneg.

Er zijn twee verschillende soorten schijveneggen beschikbaar voor de consument: schijveneggen met enkele werking en schijveneggen met dubbele werking. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar beide kunnen zeer effectief zijn in het helpen verwijderen van ongewenst onkruid en het bevorderen van gezonde wortelgroei in uw tuin of gazon.

Als u een kleine tuin hebt, of een stuk grond met niet al te veel gras en niet al te veel bomen, moet u overwegen een schijveneg met een kleinere schijf aan te schaffen. Voor grotere tuinen, waar u misschien een paar verschillende soorten planten hebt, zult u waarschijnlijk willen investeren in een schijveneg met dubbele werking, zodat u zowel het onkruid als het gras in uw tuin tegelijk kunt aanpakken.

Een schijveneg met dubbelwerkende aandrijving heeft een sterkere grip dan een schijfeg met enkelwerkende aandrijving, wat betekent dat deze dieper kan graven en zelfs het hardnekkigste vuil kan losmaken en opbreken. Dit kan vooral nuttig zijn als u in een gebied met kleiachtige grond woont, aangezien het ene type schijveneg uw grond waarschijnlijk sneller zal beschadigen dan het andere.

Daarom kunt u het beste een schijveneg kiezen die minstens drie keer over uw grond gaat, zodat de klei wordt opgebroken en u goed kunt planten in uw nieuwe tuin. U kunt uw eg ook laten aandrijven door een elektrische motor op batterijen als u in een afgelegen gebied woont waar elektriciteit niet gemakkelijk beschikbaar is.

Meer info over schijveneg nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Grondbewerking Schijveneg | Herstelling Schijveneg | Landbouw Schijveneg | Leveranciers Schijveneg | Onderhoud Schijveneg | Schijveneg Oost-vlaanderen | Schijveneg |