Menu Sluiten

Snoeischaren


Snoeischaren

Wat weten we over snoeischaren.

Een snoeischaar wordt gebruikt om een heg of struik te snoeien en zo te onderhouden zodat deze in de gewenste vorm kan worden gebracht, en niet te groot wordt en andere planten gaat overwoekeren. Ook voor jonge, dunne boomtakken is een snoeischaar bruikbaar.

Voor dikkere takken gebruikt men een takkenschaar of een takkenzaag of snoeizaag.

Als snoeischaren nieuw voor u zijn, zult u wellicht verrast zijn door het grote aantal beschikbare opties. Van lange dunne messen tot ultrakorte samengestelde messen, er is een ruime keuze beschikbaar.

Er zijn echter een paar kenmerken die alle goede snoeischaren gemeen hebben. Ze hebben bijvoorbeeld allemaal een schede die het blad beschermt tegen beschadiging tijdens het gebruik. Naast de bescherming zal het blad ook beter presteren en snijden door een beter contact met de schaar zelf.

Snoeischaren zijn een ideaal gereedschap om jonge scheuten vorm te geven en kleine knoppen en bladeren van grote takken af te halen. Ze worden ook gebruikt om beschadigde takken te helpen verwijderen en de plantengroei dikker te maken.

Deze eigenschappen maken ze zeer geschikt voor het snoeien van heggen en jonge planten. Als u nog nooit een uitdunschaar hebt gebruikt, zult u wellicht verbaasd zijn over het aantal taken dat ermee kan worden uitgevoerd.

Als u een snoeischaar met ergonomische handgrepen aanschaft, weet u dat deze helpen om het gebruik te vergemakkelijken. Ergonomische handgrepen met een hard plastic oppervlak zijn ergonomischer dan handgrepen met een leren of metalen handvat.

Dit betekent dat de handgrepen comfortabeler zijn om vast te houden en dat uw handen niet moe worden van het vasthouden van het gereedschap. Ergonomische handgrepen zorgen er ook voor dat u meer controle hebt over de messen, zodat ze langer scherp blijven.

Het volgende kenmerk waar u op moet letten als u een snoeischaar koopt, zijn de stalen messen. U kunt weliswaar goedkopere snoeischaren van goedkoop staal krijgen, maar u zult snel ontdekken dat deze een slecht snijvlak hebben dat niet erg lang meegaat. U kunt beter iets meer uitgeven voor een paar eersteklas stalen bladen. Een derde ding dat u moet controleren is of de schaar die u overweegt ergonomisch is of niet. Hoewel beide soorten hetzelfde type mes hebben, zijn ze op totaal verschillende manieren ontworpen, dus het is belangrijk dat u dit kenmerk in overweging neemt. Info over snoeischaren

Het laatste nieuws over Snoeischaren

Snoeischaren

Een snoeischaar is een stevige schaar aarmee dunne takjes en bladeren geknipt kunnen worden. Er zijn twee type scharen te onderscheiden, een waarbij de messen langs elkaar bewegen en het tweede type waarbij het bovenste scherpe mes op een aambeeld komt. Het eerste type is het meest geschikt voor jong hout en de tweede voor dorre en kleinere takken. Als u op zoek bent naar de perfecte schaar voor uw tuin of bloembed dan is het de moeite waard om na te denken over een ergonomische schaar. Ze geven u de beste prestaties elke keer dat u ze gebruikt, zodat u kunt genieten van uren van het snoeien van uw heggen of struiken. Met de juiste snoeischaar kan elke tuinier het beste uit zijn tuin of bloembed halen zonder bang te hoeven zijn dat hij zich bezeert.

Andere belangrijke kenmerken waarop u moet letten voordat u een snoeischaar koopt, zijn de vergrendeling van het mes, de tanden, de veiligheidskenmerken en het gewicht van de aambeeldsnoeischaar.

Als het gebruik van een snoeischaar nieuw voor u is, kan het een goed idee zijn om te beginnen met een gewone aambeeldsnoeischaar, omdat deze zeer gemakkelijk in het gebruik is. Een extra punt om te overwegen is dat de twee messen op een gewone poniard kunnen worden ingesteld op verschillende lengtes. Dit kan handig zijn als u op moeilijke plaatsen zuiver wilt snoeien.

Meer info over snoeischaren nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Elektronische Snoeischaar | Herstellingen Snoeischaren | Landbouw Snoeischaren | Leveranciers Elektronische Snoeischaar | Snoeischaren Oost-vlaanderen | Snoeischaren | Stihl Snoeischaar |