Menu Sluiten

Stronkenfrezen


Stronkenfrezen

Informatie over stronkenfrezen.

Als het gaat om bouwwerkzaamheden en landschapsarchitectuur, kan een stronkenfrees heel goed het belangrijkste gereedschap zijn dat een landschapsaannemer heeft om zijn of haar werk snel en correct uit te voeren.

Stronkenfrezen zijn een efficiƫnte methode voor het verwijderen van allerlei ongelijke, onstabiele grondsoorten en andere moeilijk te vormen of vlakke oppervlakken. Stronkenfrezen is het proces waarbij allerlei afvalmaterialen zoals hout, stenen, rotsen, erwtengrind, aarde, enz. uit de aarde worden gehaald en worden samengeperst tot een vaste materie.

Een stronkenfrees is een freesmachine waarmee men de stronken en wortels van een gerooide boom stuk kan maken, om te voorkomen dat deze opnieuw uitloopt. Naast boomstronken en boomwortels kunnen we met stronkenfrezen ook struiken, wortels van heggen en zelfs bamboe verwijderen.

Een stronkenfrees is niet geschikt om grote oppervlaktes tuin te frezen. Hiervoor kan je beter een grondfrees gebruiken.

Er bestaan vele soorten stronkenfrezen van klein tot zeer zwaar. Met een verticaal ronddraaiende schijf waarop beitels met een wolfraamcarbide punt bevestigd zijn wordt de stobbe tot een diepte van maximaal een meter versnipperd.

De stronkenfrees kan gewoon in het zand werken. Het is niet nodig de boomstronk uit te graven voorafgaand aan het frezen. De beitels worden dus regelmatig vervangen door nieuwe om de stobbenfrees efficiƫnt en snel te laten frezen.

Waar je bij het manueel uitgraven met een hoop afval blijft zitten, heb je hier helemaal geen last van als je een stronkenfrees inzet. Er blijft van de stronken immers enkel houtzaagsel over dat je makkelijk kunt verstrooien of in de biobak kunt stoppen. Info over stronkenfrezen

Feiten over Stronkenfrezen

Wat weten we nog over stronkfrezen en boomstronkhakselaars.

Een stronkenfrees kan u huren om zelf te bedienen.

Hou er wel rekening mee dat je dient te beschikken over de nodige ervaring en vaardigheid om de machine correct te bedienen. Stronkenfrezen zijn krachtige en gevaarlijke machines.

Je dient bijgevolg steeds de nodige gebruiks- en veiligheidsfuncties in acht te nemen evenals aangepaste gehoor- en gezichtsbescherming te gebruiken om ongevallen of letsels te voorkomen.

Voor kleinere tuinwerkzaamheden volstaat een kleine stronkenfrees die je kan huren bij leveranciers gespecialiseerd in land- en tuinbouw.

Hiermee kan je kleinere boomwortels en stronken wegfrezen. Je kan een stronkenfrees in de hoogte instellen. Bepaalde stronkenfrezen hebben een hydrostatische wielaandrijving waardoor ze inzetbaar zijn op elk terrein. Deze stronkenfrezen zijn eenvoudig te bedienen door de particulier en voorzien van een elektrische start.

Meer info over stronkenfrezen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Herstelling Stronkenfrezen | Landbouwmachines Stronkenfrezen | Leveranciers Stronkenfrezen | Stronkenfrezen Manueel | Stronkenfrezen Semi Automatisch | Stronkenfrezen Vol Automatisch | Stronkenfrezen |