Menu Sluiten

Stroomgeneratoren


Stroomgeneratoren

Informatie over stroomgeneratoren.

Stroomgeneratoren bieden energievoorziening in de bouw, de landbouw, de tuinbouw, de parkbouw en in de algemene industrie. Vaak worden ze geplaatst of gehuurd bij gespecialiseerde bedrijven die stroomgeneratoren verhuren of verkopen.

Deze apparaten zorgen voor een constante stroomtoevoer zodat aannemers en landbouwers zonder problemen hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Er bestaan eveneens draagbare stroomgeneratoren en mobiele stoomgroepen die een compacte vorm hebben en relatief energiezuinig zijn. Met deze generatoren beschik je snel over de nodige elektriciteit.

Stroomgeneratoren zijn apparaten die elektriciteit opwekken uit natuurlijke hulpbronnen zoals benzine, diesel, aardgas of steenkool. Een generator is ook omgekeerd evenredig aan een elektromotor. Het woord stroomgenerator wordt eigenlijk het meest gebruikt om compacte gasgeneratoren met een vaste verbrandingsmotor aan te duiden, die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op zee.

De ruimere interpretatie van de term omvat in feite de zogenaamde residentiële elektrische stroomgeneratoren die gebruik maken van milieuvriendelijke hernieuwbare bronnen zoals zonne-, wind- en thermische energie.

Een generator is een machine die mechanische energie, binnenkomend via een draaiende as, omzet in elektrische energie. In een elektriciteitscentrale wordt de rotatie van de as dikwijls verzorgd door een turbine.

De omzetting in de generator berust op inductie, het natuurkundige verschijnsel dat over een geleider die zich in een veranderend magnetisch veld bevindt of die beweegt in een magnetisch veld, een elektrische spanning wordt opgewekt.

Gewoonlijk bestaan zij uit twee hoofdcomponenten. De eerste component is een generator, die vaak op de grond wordt gemonteerd, op een plaats waar hij waarschijnlijk niet zal worden gestoord. De tweede component is de commutator, die bestaat uit een spoel die elektromagnetisme opwekt in een wikkelmantel.

Dit geïnduceerde elektromagnetische inductieproces laadt de wikkelingen snel op. Wanneer de geladen wikkelingen in contact komen met een gelijkstroommotor of een ander elektrisch apparaat, wordt de geïnduceerde mechanische energie benut en omgezet in directe elektriciteit.

Info over stroomgeneratoren

Meer informatie over Stroomgeneratoren

Wat valt er nog te weten over stroomgeneratoren.

Een stroomgenerator wordt normaal gesproken gebruikt als er anders geen stopcontacten zijn, als een eenvoudige kabeltrommel niet meer voldoende is, als er meerdere apparaten tegelijk moeten worden gebruikt of als noodstroomgenerator in geval van een stroomstoring.

In wezen wordt er een onderscheid gemaakt tussen vier soorten brandstof: Stroomaggregaten die gebruik maken van benzine, diesel, gas of zogenaamde omvormer aggregaten. Afhankelijk van het toepassingsgebied, de gewenste grootte en de prestaties van de stroomgenerator kunnen de voor- en nadelen worden afgewogen tussen de verschillende typen.

Meer info over stroomgeneratoren nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bouwmachines Stroomgeneratoren | Herstelling Stroomgeneratoren | Leveranciers Stoomgeneratoren | Onderhoud Stroomgeneratoren | Stroomgeneratoren Honda | Stroomgeneratoren Pramac | Stroomgeneratoren |