Menu Sluiten

Tractoren


Tractoren

Informatie over tractoren en landbouwmachines.

Een trekker is in wezen een landbouwvoertuig dat speciaal is ontworpen om bij zeer lage snelheden een grote trekkracht te leveren voor het vervoeren van een lading grondstoffen, bijvoorbeeld in de landbouw, de bouw of de mijnbouw. Deze tractoren zijn geëvolueerd van de oorspronkelijke door paarden getrokken wagens tot de huidige sterk geautomatiseerde apparatuur. U kunt ze vinden in verschillende vormen, maten en ontwerpen die aan verschillende behoeften voldoen. Enkele populaire modellen van tractoren zijn:

Het meest essentiële kenmerk van elke trekker is de wielen. Dit komt omdat zonder de wielen, geen vervoer kan plaatsvinden. Afhankelijk van het type trekker, heb je de keuze van elektrische motoren of verbrandingsmotoren. Er zijn sommige tractoren met twee of meer aandrijfwielen, terwijl anderen hebben een enkele aandrijfwiel.

Er zijn vele soorten tractoren, met inbegrip van die aangedreven door benzine-of dieselmotoren. Echter, onder deze zijn er twee grote categorieën, namelijk die aangedreven door trekkers en die aangedreven door elektromotoren. De door trekkers aangedreven trekkers worden gewoonlijk oogstmachines en graafmachines genoemd. Deze worden ingedeeld naar de hoeveelheid trekkracht die ze bezitten. Voorbeelden van dergelijke tractoren zijn de Deere Tractor, Ford tractoren, John Deere tractoren, Agco tractoren, Bobcat, New Holland, enz.

Met moderne tractoren zijn er nieuwe innovaties zoals automatische controlesystemen die het werken gemakkelijker en veiliger maken. Andere functies die worden gezien in moderne tractoren zijn die de tractor de productiviteit te verhogen, zoals dual purpose messen, cutting edge technologie, enz. Afgezien van deze, zijn tractoren ook gebruikt voor het uitvoeren van andere activiteiten, zoals het sproeien van pesticiden, meststoffen en herbiciden, en het opruimen van rioleringen en dammen. Veel boeren gebruiken tractoren voor hun dagelijkse boerderijen, omdat ze gemakkelijk te onderhouden en te beheren zijn.

Landbouw is een continue activiteit en zonder de juiste gereedschappen en landbouwwerktuigen is landbouw niet mogelijk. Zoals eerder gezegd, zijn tractoren de meest gebruikte werktuigen in boerderijen. Ze zijn niet alleen goed in het ploegen of zaaien van de velden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de zware zakken graan te trekken, het dragen van zakken cement of zand, het graven van sloten, en het dragen van andere zware apparatuur.

Als u van plan bent om te investeren in tractoren voor uw boerderij, kunt u gaan voor ofwel de gloednieuwe modellen of gebruikte modellen.

Info over tractoren

Notie over Tractoren

Wat weten we nog over tractoren?

Gebruikte landbouwtractoren kunnen worden gekocht via de overheid veilingen of u kunt ze kopen via particuliere verkopers. U kunt gebruikte modellen kopen die nog in goede staat zijn, ook al hebben ze enige schade opgelopen. Dit komt omdat beschadigde of gereviseerde tractoren meestal nog een hoge treksterkte hebben.

De meeste mensen die nieuw zijn op het gebied van de landbouw kopen compacte tractoren, die worden beschouwd als zuiniger en efficiënter in vergelijking met de andere twee soorten tractoren, die de zero turn grasmaaiers en de maai-gewas tractoren zijn.

Meer info over tractoren nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Tractoren | Herstellingen Tractoren | Leveranciers Tractoren | Tractoren |