Menu Sluiten

Verreikers


Verreikers

Informatie over een verreiker

Een verreiker, ook wel telehandler, clipper, giek, vorkheftruck of zooper genoemd, is een industriële machine die vaak wordt gebruikt in de verwerkende industrie en de landbouw. Zij kent vele toepassingen, zoals het heffen van zware artikelen en andere voorwerpen. Deze machines kunnen ook met de hand worden bediend.

Verreikers worden vaak gebruikt in fabrieken om zware lasten van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, vooral wanneer het een groot terrein betreft en er geen toegang over land is. Veel van deze machines worden ook gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, wanneer toegang over land onmogelijk of ongewenst is. Sommige verreikers worden ook gebruikt om mensen van de ene plaats naar de andere te vervoeren, wanneer er een grote afstand tussen twee plaatsen is.

Een verreiker is een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Verreikers worden gebruikt voor agrarische, industriële en infrastructuurbouw-doeleinden. Bekende merken verreikers zijn Merlo, Manitou, JCB en Faresin.

De verreiker kan worden vergeleken met een vorkheftruck. Het verschil is dat een verreiker in ruw terrein te gebruiken is en een heftruck meestal niet. Op een verreiker zit een telescooparm die met gemak veel hoger komt dan een gemiddelde vorkheftruck. Twintig meter is geen uitzondering.Er zijn vele soorten verreikers waarmee een verscheidenheid van taken in verband met het verplaatsen en heffen van zware lasten gemakkelijk kan worden uitgevoerd. De meeste worden aangedreven door benzine, elektriciteit, hydraulica of lucht. Hydraulische verreikers zijn populairder dan de andere types. Dit type heeft grote banden met lage druk die voor meer stabiliteit zorgen tijdens het werken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden vaak gebruikt voor het vervoeren van zware goederen, zoals pallets, dozen en kisten.De meest veelzijdige machine onder de verreikers is de vorkheftruckaanbouw. Het is een veel geziene verschijning in veel magazijnen en fabrieken, waar voorwerpen zoals vaten en containers worden vervoerd. Het vorkheftruckaanbouwdeel wordt aan de bovenkant van de verreiker bevestigd en kan worden gebruikt om lichte ladingen op te heffen en aan het andere uiteinde te plaatsen.

Veel types verreikers zijn uitgerust met accessoires waarmee ze extra functies kunnen uitvoeren, zoals het laden en lossen van containers, het hanteren van pallets, het snijden of boren van gaten, en het heffen van stapelbare materialen. Er zijn zelfs enkele verreikers die een optie hebben voor vorkheftruckaanbouwdelen, zodat zware materiaalbehandelingsapparatuur kan worden bevestigd.

Sommige fabrikanten hebben verreikers ontworpen die een verscheidenheid aan aanbouwdelen kunnen dragen, zodat bestuurders een breed scala aan onderhouds- en opslagtaken kunnen uitvoeren. Andere bedrijven hebben unieke aanbouwdelen ontworpen die een grote verscheidenheid aan nieuwe mogelijkheden aan de verreiker toevoegen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel routine- als noodwerkzaamheden.

Info over verreikers

Inlichtingen over Verreikers

De verreiker is succesvol en zeer populair in de bouw en landbouw omdat hij de mogelijkheid heeft om verschillende voorzetstukken aan de telescooparm te kunnen bevestigen.

Het wisselen van voorzetstuk, en dus van de rol van de machine,  neemt zeer weinig tijd in beslag.

Een verreiker is ontworpen om elke klus aan te kunnen die een standaard vorkheftruck niet kan klaren. Sommige modellen zijn uitgerust met motoren voor zwaar gebruik die het aanbouwdeel over lange afstanden kunnen aandrijven. Andere modellen zijn uitgerust met krachtige elektromotoren die niet alleen de hijseenheid maar ook de vorken kunnen aandrijven. Met de juiste voorzetapparatuur en een beetje onderzoek kan elk professioneel metselbedrijf of ander type zwaar materieelbedrijf efficiënter en effectiever worden in zijn dagelijkse activiteiten.

De verreiker kan eveneens voor kleine hijsklusjes ingezet worden. Een verreiker heeft echter weinig capaciteit vergeleken bij een mobiele hijskraan zodat voor grotere hijsklussen de inzet van een kraan meer voor de hand ligt. De verreiker kan ook voor klein grondverzet worden gebruikt.

Meer info over verreikers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Hefhoogte Verreikers | Herstellingen Verreikers | Landbouw Verreikers | Landbouwmachines Verreikers | Verreikers Cat | Verreikers Giant | Verreikers Kramers |