Menu Sluiten

Bladblazers


Bladblazers

Informatie over bladblazers.

Een bladblazer is een efficiënt tuingereedschap dat grote hoeveelheden lucht richt om klein afval zoals gras en bladeren snel in de lucht te verplaatsen. Dit tuingereedschap kan worden gekocht in een grote verscheidenheid van maten en configuraties aan de verschillende behoeften van huis en commerciële tuinders te voldoen.

Enkele van de meest voorkomende toepassingen van een bladblazer zijn het blazen van stof van uw tuin, het opruimen van klompen van de grond bladeren en takken, het blazen van meststoffen en andere gazon en tuinproducten, landschapsarchitectuur, en het blazen van bladeren van uw bomen.

Bladblazers kunnen ook worden gebruikt om schimmel en meeldauw van uw auto te verwijderen.

Er bestaan draagbare bladblazers die werken met een benzinemotor, er zijn elektrische bladbazers die je op het elektriciteitsnetwerk dient aan te sluiten en dan bestaan er bladblazers die werken met een oplaadbare accu.

De bladblazers en bladzuigers zijn efficiënt op elk terrein, of het nu gaat om een tuin, een verkeerszone of een parking. Gevallen bladeren, gemaaid gras, afval, niets weerstaat aan de blaaskracht van de bladblazers. Ze ontruimen in een recordtempo zonder moeite alle oppervlakten. De keuze tussen een bladblazer op benzine, accu of elektriciteit is vooral afhankelijk van de grootte van je tuin of oprit.

Bij een elektrische bladblazer ben je beperkt tot de lengte van het snoer. Accu en benzine bladblazers zijn snoerloos, waardoor je ze moeiteloos tot achteraan in je tuin kan gebruiken. Bij een accu bladblazer moet je rekening houden met de werkduur van de batterij.

Een bladblazer is een stuk gereedschap waarmee een sterke luchtstroom geproduceerd kan worden. In de landbouw worden bladblazers ook gebruikt om chemische bestrijdingsmiddelen over gewassen heen te blazen. De meest voorkomende functie van bladblazers is om afgevallen bladeren mee te verplaatsen. Info over bladblazers

Interesse in Bladblazers

Wat valt er nog allemaal te weten over bladblazers.

Vaak zijn de functies van een bladblazer niet beperkt tot het bijeen blazen van bladeren. Veel modellen op elektriciteit of benzine kunnen namelijk ook bladeren opzuigen en eventueel versnipperen. De bladeren worden bij het opzuigen doorgaans opgevangen in een zak die aan het apparaat kan gemonteerd worden.

Als de opvangzak vol is, kan je hem eenvoudig loskoppelen en legen. Op deze manier kan je de bladeren in je tuin dus makkelijk verzamelen én meteen opruimen.

Wanneer je met een blazer aan de slag gaat is het belangrijk de veiligheid in acht te nemen. De luchtstroom kan kleine steentjes wegblazen die bijvoorbeeld in iemands oog terecht kunnen komen.

Voor je eigen veiligheid is het dan ook raadzaam om niet alleen gehoorbeschermers, maar ook een veiligheidsbril te dragen. Indien je een bladblazer op benzine aanschaft is het belangrijk in gedachte te houden dat de motor behoorlijk heet kan worden.

Meer info over bladblazers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bladblazers Billy Goat | Bladblazers | Herstelling Bladblazers | Honda Bladblazers | Leveranciers Bladblazers | Onderhoud Bladblazers | Stihl Bladblazers |