Menu Sluiten

Schudder


Schudder

Info over de landbouwmachine schudder.

Een schudder wordt gebruikt in de veeteelt, meer bepaald de rundveehouderij en is een landbouwmachine voor op een trekker, die gebruikt wordt voor het schudden van gras dat pas gemaaid gras is. Door enkele keren te schudden droogt het gras sneller en kan het al na één tot twee dagen drogen ingekuild of tot kuilgrasbalen samengeperst worden. Door enkele keren te schudden droogt het gras sneller.

Een schudder bestaat uit een aantal rotors met armen waaraan tanden zitten. Doordat de rotors voorover hellen, pakken de tanden het gras op van de grond en wordt het achter de schudder de lucht in gegooid.

Afhankelijk van de uitvoering van de schudder, kan deze getrokken of gedragen worden. De schudder wordt aangedreven via de aftakas door de trekker. Er zijn schudders tot een breedte van 20 meter.

Als er gras is gemaaid, moet dit eerst goed drogen voor het verwerkt kan worden.

Drogen van het gewas gaat sneller als het gras geschud wordt.

Een goede schudder is een landbouwwerktuig dat bij boeren en landbouwers eigenlijk onmisbaar is om hun werkzaamheden op veld en akker snel en effectief uit te voeren.

Info over schudder

Het domein van Schudder

Wat kunnen we nog vertellen over een schudder?

Je gaat een perceel schudden. Je koppelt de schudder aan de trekker. Je let erop dat er geen tanden gevaarlijk buiten de machine steken, voordat je de weg opgaat. Voordat je weggaat controleer je of er geen tanden loszitten of ontbreken. Ook controleer je of de machine voldoende gesmeerd is. Wanneer de schudder in de hef gedragen wordt, zorg je voor voldoende frontgewichten bij de trekker.

Daarmee zorg je dat de combinatie goed bestuurbaar is.

Een schudder kan meestal worden aangepast aan het soort bodembewerking.Je kan stellen dat in de agrarische wereld en de landbouw een schudder een populaire landbouwmachine is.

Meer info over schudder nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Schudder | Herstellingen Schudder | Landbouwmachines Schudder | Leveranciers Schudder | Onderhoud Schudder | Oost-vlaanderen Schudder | Overzicht Schudder |