Menu Sluiten

Frontmaaiers


Frontmaaiers

Informatie over frontmaaiers.

Het is geen geheim dat frontmaaiers vaak gebruikt worden in de tuinbouw. Er zijn vele redenen achter deze populariteit, maar de belangrijkste is hun grote capaciteit om in de breedte en in de lengte te maaien, terwijl ze onder hoge druk maaien.

Een andere reden voor hun populariteit is dat ze een geweldige rijkwaliteit hebben op lange afstanden. Het enige probleem is dat ze na verloop van tijd verslijten door een defecte hydro-aandrijving of hydrostatische aandrijving. Dit betekent dat uw grasmaaier het grootste deel van de tijd op lage snelheid zal werken wanneer hij niet in gebruik is, waardoor de maaicapaciteit afneemt.

Sommige grasmaaiers van goede kwaliteit worden geleverd met een beperkte garantie, voor het geval uw grasmaaier defect raakt.

De nieuwste generatie frontmaaiers vervangt de conventionele maaischijf door een zero-turn roterende versnellingsbak.

Deze nieuwe maaier is naar verluidt stiller en heeft een grotere maaikracht dan zijn voorgangers. Bij de oudere maaiers moet de gebruiker echter meestal de aandrijfarm van de grasmaaier draaien om het gras te maaien. Dit vergt meer inspanning van de bestuurder, wat op zijn beurt het comfort en de functionaliteit van de maaier vermindert.

Dit is de reden waarom veel gebruikers van tuintractoren de voorkeur geven aan een zero-turn grasmaaier.

Een andere populaire eigenschap van moderne frontmaaiers is de B20 biodieselcompatibele motor. De biodiesel brandstof die deze motoren produceren is afkomstig van dierlijk afval, plantaardige olie en andere biologisch afbreekbare bronnen. De B20 biodiesel compatibele motor is stil en krachtig, waardoor hij perfect is voor zitmaaiers.

Dit type motor moet echter worden gebruikt met compatibele John Deere bumpers en bougies om verbranding van het aardgas te voorkomen. Het helpt ook om een John Deere distributeur bij u in de buurt te vinden, zodat u kunt blijven genieten van uw rit.

Info over frontmaaiers

Gegevens over Frontmaaiers

Frontmaaiers.

Bij een frontmaaier zit het maaidek meestal aan de voorzijde van de machine en bij een tuintractor zit het maaidek onder de machine. Een frontmaaier czal men meestal gebruiken als er in gazons of tuinen bepaalde obstakels aanwezig zijn zoals bloemperken, struiken en bomen.

Het grote voordeel van een frontmaaier is dat deze zeer wendbaar is en kan maaien met een kleine draaicircel.

Hierdoor zijn frontmaaiers inzetbaar voor vele toepassingen.

Op een frontmaaier kan je immers meerder accessoires monteren zoals een klepelmaaier, een sneeuwblazer of een verticuteermachine. Zero-Turn maaiers zijn ontwikkeld om gras te maaien bij een hogere snelheid d.m.v. joysticks.

Zero-Turn maaiers zijn ontwikkeld om gras te maaien bij een hogere snelheid d.m.v. joysticks.

Samengevat, een frontmaaier is zeer aangewezen voor het snel en makkelijk maaien van een gazon. Het grote voordeel is zijn enorme wendbaarheid tijdens het maaien.

Meer info over frontmaaiers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Frontmaaier Gazon | Frontmaaiers Oost-vlaanderen | Frontmaaiers | Grillo Frontmaaiers | Herstelling Frontmaaiers | Leveranciers Frontmaaiers | Onderhoud Frontmaaiers |