Menu Sluiten

Hark


Hark

Info over een hark.

Verzamel al uw gereedschap en begin meteen met het werk om het perfecte gazon of tuin te creëren met een hark. Dit handgereedschap in de tuinbouw, bowbouw en agrarische sector vormt de perfecte oplossing voor elk type tuinverbeteringsproject. Het maakt niet uit wat voor soort tuinproject u van plan bent te doen, u kunt dit fantastische gereedschap gebruiken om elke klus vlotter te laten verlopen.

Een hark, raak, rakel, rijf of gritsel wordt beschouwd als een waardevol stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een deel van de tuin dat al grof geëgaliseerd is fijner te egaliseren. Daarnaast kan een bladhark gebruikt worden als een soort bezem om gevallen blad of afgemaaid gras van het gazon te vegen. Ook is er een grashark of bladhark, die gebruikt wordt bij de winning van gras en hooi.

Een hooihark of rijf heeft vaak een punt aan het uiteinde van de steel. Daarmee wordt de hark rechtop in de grond gezet. Een hark die in een groot hooiland op de grond wordt gelegd is immers niet makkelijk terug te vinden.

Of u nu een tuinarchitect bent die van plan is een looppad, planten, bomen of bloemen aan te leggen, of iemand die gewoon op zoek is naar de perfecte plek voor zijn terras, tuinharken zijn een absolute must voor elk type tuinwerk. Meestal hebben we veel ongewenst gras, puin, stenen, en andere items rondslingeren onze tuinen. Met een tuinhark in de hand hoeft u niet langer tussen al deze rommel te wroeten, zodat u sneller en gemakkelijker dingen uit de grond kunt halen. Dit zal u ook helpen ervoor te zorgen dat u geen van de planten die u liefhebt afsnijdt, waardoor ze sterker en gezonder groeien.

Wordt een hark op de grond gelegd, dan doet men dat steeds met de punten omlaag. Ligt een hark met de punten omhoog en trapt iemand erop, dan slaat de steel in zijn gezicht.

Er zijn veel verschillende soorten harkgereedschap waaruit u vandaag de dag kunt kiezen. Een van de beste producten die beschikbaar zijn, is de kunststof mulchhark. Dit gereedschap is ontworpen om in alle weersomstandigheden te werken, en houdt bladeren, takjes, gras, vuil en al het andere wat onder uw zode of aarde zit tegen om er doorheen te vallen. U hoeft zich niet langer in bochten te wringen om die vervelende bladeren met de hand op de grond te krijgen. Deze gereedschappen zijn volledig verstelbaar, zodat u ze in bijna elke richting kunt bewegen om alle rommel die u onder uw zode heeft los te maken.

Er zijn verschillende soorten harken: harken met gebogen of rechte tanden, met dunne tanden die dicht bij elkaar zitten of grove tanden die ver uit elkaar staan. Deze laatste hark wordt ook wel een klauw genoemd. Voor het verwijderen van dode bladeren en gemaaid gras wordt steeds vaker een bladblazer gebruikt. Info over hark

Sterke info over Hark

Wat weten we nog over een hark als tuingereedschap in de landbouw, bosbouw en tuinbouw.

Een ander uitstekend product op de markt is de bladhark. Als u graag het bos ingaat om regelmatig bladeren te verzamelen, is de bladhark een onmisbaar stuk gereedschap waarmee u dit veilig kunt doen. U kunt gemakkelijk bladeren verzamelen zonder iets onder uw zode te beschadigen met dit eenvoudig te gebruiken tuingereedschap. Het maakt niet uit wat voor soort materiaal u verzamelt – papier, twijgen, gras, hooi, enz. – dit is het ideale gereedschap voor de klus.

Een hark of klauw kan ook in plaats van een eg gebruikt worden bij het zaaien. Vóór het zaaien door in de grond kleine kuiltjes te maken en na het zaaien om deze kuiltjes weer dicht te maken. Als de grond na het zaaien wordt dichtgelopen kan met de achterkant van de hark de grond weer oppervlakkig iets losgemaakt worden, waardoor de grond minder snel uitdroogt.

Ook is er een handhooihark, waarvan de tanden meestal van hout gemaakt zijn. Deze hark werd vroeger gebruikt voor het op een rij harken van het hooi. Tegenwoordig is de hark gemaakt van plastic. Er zijn nog boeren die de hark gebruiken om het gras dat niet bereikbaar is voor een mechanische hark mee te harken.

Harkgereedschap kan u een enorme veelzijdigheid bieden als het gaat om het verzamelen van onkruid en zaden. Als u niet al uw tijd wilt besteden aan het verzamelen en in zakken doen van de kleine, dunne, dode bloemen en zaden, kunt u overwegen om in plaats daarvan een verticale scheurhark te gebruiken.

Hoewel deze niet dezelfde maaikracht levert als andere gereedschappen op de markt, is het toch een effectieve keuze voor die viltklussen.

Meer info over hark nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Hark Landbouw | Hark Oost-vlaanderen | Hark | Leveranciers Harken |