Menu Sluiten

Maaidorser


Maaidorser

Informatie over een maaidorser.

Een maaidorser is een uiterst veelzijdige landbouwmachine die is ontworpen om een breed scala van granen effectief te oogsten met minimale hulp van de bestuurder. De naam komt voort uit de combinatie van vier afzonderlijke oogstprocessen – oogsten, mengen, dorsen en verzamelen – in één enkele bewerking. Maaidorsers zijn niet alleen uiterst efficiënt, ze zijn ook zo goed als onderhoudsvrij. Ze zijn zo goed als geruisloos, afgezien van het brommende geluid dat ze af en toe maken, en hun afmetingen maken ze zeer draagbaar. Maaidorsers oogsten uit vele soorten granen zoals tarwe, maïs, gerst, haver, rijst, tarwekiemen, enz.

Een maaidorser of combine, ook wel maaidorsmachine of pikdorser genoemd, is een landbouwwerktuig voor het maaien en dorsen van zaadgewassen. De van oorsprong getrokken machine werd later vaak zelfrijdend. Hij wordt gebruikt voor het oogsten van koolzaad, graszaad en granen. De maaidorser maakt gebruik van het principe van het heen en weer gaande zagen om graangewassen te vermalen tot deeltjes die vervolgens worden verzameld en naar de molen worden gestuurd.

Dit type landbouwmachine kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, afhankelijk van het ontwerp. Met andere woorden, u kunt met deze machine planten en andere materialen oogsten. Ze is gebruiksvriendelijk ontworpen en kan in het algemeen zelfs tarwe malen.

De maaidorser bestaat uit vier hoofdonderdelen, namelijk de kop, het tandwiel, het blad en de trommel. Elk van deze onderdelen speelt een zeer belangrijke rol bij het malen. De kop is meestal vervaardigd uit massief hout of gesmeed staal met een verstelbare schuine uitsparing voor het laden en lossen van de maalkoppen.

Een maaidorser wordt altijd aangedreven door een dieselmotor. Op sommige maaidorsers is het mogelijk het stro met een hakselaar te verkleinen en over het land te verspreiden. In sommige gevallen wordt het kaf met schijven verspreid.

In het algemeen worden maaidorsers gebruikt in oogstvelden om graan en zaad van planten te scheiden voor opslag of industriële doeleinden. De machine kan echter ook in diverse andere situaties worden gebruikt, zoals bij het kweken van bomen, bodemonderzoek en het snoeien van bomen. Bovendien is het ook een veelzijdige machine in die zin dat ze kan worden aangepast aan specifieke soorten oogsten zoals kleine en grote oogst, droog en nat oogsten, enz.

U hoeft dus geen extra werktuigen aan te kopen voor verschillende doeleinden.

Info over maaidorser

Feiten over Maaidorser

Wat kunnen we nog vertellen over maaidorsers en landbouwmachines.

Er zijn verschillende types maaidorsers beschikbaar op de markt. U kunt kiezen uit hoge snelheid, variabele snelheid, combinatiemaaiers, lijnmaaiers en schijvenmaaiers. Een hoge snelheid is geschikt voor een maximale extractie, terwijl een variabele snelheid een lichte en snelle maling combineert voor producten van betere kwaliteit. Anderzijds zijn schijf- en lijnmaalmachines geschikt voor kleine tot middelgrote oogsten.

Ongeacht het type maaidorser dat u kiest, zorg er altijd voor dat het uitgerust is met een krachtige motor om een snelle en gelijkmatige werking mogelijk te maken. Zorg er bovendien altijd voor dat de machine voldoende duurzaam is om de zwaarste omstandigheden te doorstaan.

Hoewel maaidorsers vrij grote en zware machines zijn, zijn ze toch relatief gemakkelijk te onderhouden. Het is raadzaam om de trommel en de raspstaven na elk gebruik schoon te maken om eventuele vuildeeltjes die op de platen vastzitten te verwijderen. Ook moet u de onderdelen van de maaidorser schoonmaken om ervoor te zorgen dat de machine vrij is van roest.

Meer info over maaidorser nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Maaidorser | Herstellingen Maaidorser | Landbouwmachines Maaidorser | Leveranciers Maaidorser | Maaidorser Oost-vlaanderen | Maaidorser | Onderhoud Maaidorser |