Menu Sluiten

Hakselaars


Hakselaars

Informatie over hakselaars.

Hakselaars zijn zware industriële machines die worden gebruikt om kleine stukken hout ter grootte van een boom te verwijderen van bouwterreinen, zoals terrassen, omheiningen, trottoirs, bermen en parkeerterreinen.

Een hakselaar is een bijzonder nuttige machine die wordt gebruikt om grotere houtsnippers in dunnere, beter hanteerbare houtsnippers te hakken. Ze kunnen mobiel zijn en gemakkelijk op wieltjes op vaste frames worden gemonteerd, klaar om achter een bestelwagen of vrachtwagen te worden getrokken. Zij worden doorgaans aangedreven door een elektromotor met een aandrijving met ketting en/of riemaandrijving.

Tuinen gaan gepaard met heel wat maaisel- en groenresten. Die nemen al snel veel plaats in. De oplossing: een hakselaar. Met een hakselaar kan je in een handomdraai alle soorten tuinafval versnijden of versnipperen. Bovendien kan je het verhakselde groen hergebruiken om je gazon te bemesten.

Afhankelijk van de grootte van je tuin en de hardheid van je hakselgoed kies je voor een hakselaar met een grote of een kleine invoercapaciteit.

Een hakselaar, maïshakselaar of veldhakselaar is een landbouwmachine die wordt gebruikt voor het maaien en versnipperen van gras, luzerne en koolzaadstro en dergelijke.

Hakselaars kunnen zelfrijdende of getrokken machines zijn. De invoerbek is verwisselbaar. In de zomer wordt de hakselaar voornamelijk gebruikt voor het oprapen en hakselen van gras en is de hakselaar dus voorzien van een opraper. In het najaar, als de maïs rijp is, wordt er een maïsbek voorgehangen.

Hiermee wordt de maïs vlak boven de grond afgesneden, naar binnen getrokken en verhakseld. Afhankelijk van de grootte van deze maïsbek kunnen twee, vier, zes, acht, veertien tot wel 20 rijen snijmaïs tegelijk verhakseld worden.

Zelfrijdende hakselaars zijn zware machines en beschikken over een krachtige motor.

Info over hakselaars

Mededeling over Hakselaars

Wat weten we nog over hakselaars.

Een hakselaar kan werken met een wals of met messen. Het type gewas bepaalt welk soort beter geschikt is voor het versnipperen of het versnijden. Het aantal maaischijven dat een hakselaar bezit bepaalt tevens de snelheid van het oogsten.

Zo is de grootste hakselaar voor maïs in staat om vele rijen maïs tegelijk te hakselen

De kleine hakselaar wordt in de tuin als tuingereedschap gebruikt om snel snoeiafval en onkruid te versnipperen.

Meer info over hakselaars nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Hakselaar Hydraulisch Oost-vlaanderen | Hakselaar Hydraulisch | Hakselaars Eliet | Hakselaars Jo Beau | Hakselaars Sicma | Hakselaars Stihl | Hakselaars |